måndag 16 maj 2011

Till minne av Barratass

Barratass 24/10-00 - 19/2-2011

Matte och husse säger att de har haft turen att få världens sötaste hund två gånger...Förutom att de älskar mig, lilla Russlan, så hade de en Jack Russellpojke som hette Barratass.
Den 19 februari i år var han ute på Ön och busade i snön och var så himla glad. Men helt plötsligt lade han sig ned och somnade i snön. Han fick solsken på sin sista dag. En sådan där underbar vinterdag...så det var väl ett bra sätt att gå vidare på...även om han borde fått några år till.

De vet inte vad som hände, för han verkade frisk. Kanske var det så att hans tid helt enkelt var ute och han ville vidare innan han blev dålig. Matte är övertygad om att han finns hos hennes farmor Märta nu. Hon var en stor djur- och hundälskare och hon gick bort den 19 februari för några år sen. Samma datum alltså. Precis innan matte såg att han låg i snön hörde hon farmor, hon sa att han är borta nu....och det var han...

Barratass var en otroligt intelligent vovve som brukade få som han ville ha det. Mängder av energi men gav också väldigt mycket lugn kärlek till sina närmsta. Det bästa han visste var att gräva sina gropar på stranden och vakta bastun. Ända sedan han var valp älskade han bastun...han kunde sitta en hel eftermiddag utanför bastun på stranden och vänta på att någon skulle lägga in ved och tända.
När människorna bastade och badade var han i extas och skällde och vallade simmandes in alla till stranden igen. Sen hände det som alla alltid förundrats över i alla år. När alla bastat klart var det hans bastu, hans tur. Då lade han sig alltid på översta hyllan och tittade ut över viken genom fönstret. Frågade man om han var klar vände han bort huvudet och fortsatte njuta.... Dörren stod alltid på glänt så han fick själv välja när han skulle gå ut och bada...

Den 8/5 begravdes hans aska under Magnoliaträdet som matte planterade förra året. Så nu kan han fortfarande ha koll på bastun som är i närheten.

Matte, husse, mormor, morfar, farfar och alla andra som stod honom nära säger att han var en mycket älskad hund. Och han var deras lilla lejon. Nästan slät baktill med lejonman framtill, jättesöt....:)

Matte och husse säger tack till Marit Solblad som genom åren tagit många fina bilder på Barratass...Ni ser ju själva vilka fotografier som är tagna av en riktig fotograf.






















































Sista bilderna som togs på Barratass. Trygg i husses famn...

6 kommentarer:

  1. Tack snälla Scharlotte för de fina bilderna! Tack för att du berättar om er fina, fina Barratass. Bastade, ja så himla go och speciell. Ögonen svämmar över igen... Underbara vovvar! Och klart ni har en ny underbar vovve hos er nu!
    Kramar Inger

    SvaraRadera
  2. Fina fina bilder! Blir tårögd när jag läser om Barratass, det är svårt att förlora sin hund. Kram

    SvaraRadera
  3. underbara bilder.Vilken fin hundpojke din matte hade innan du kom. Nu måste DU ta riktigt god hand om huss och matte. Jag är säker på att Barratass har det riktigt bra där uppe i hundhimlen.
    Kram från matte och tasstass från mig
    Doris

    SvaraRadera
  4. Tack snälla ni för söta kommentarer! Jag blev väldigt känslosam när jag skulle plocka ihop bilderna...Barratass och Russlan har varit glädje från dag ett och jag inser nu hur mycket en liten vovve verkligen betyder...

    Kram Scharlotte

    SvaraRadera
  5. Usch - matte och jag blir rörd när vi tittar på bilderna av din Barrtass, och när vi läste om dig och ditt liv
    Hans teckning påminner och min och min syster Doris - bak på rygg och svans!
    Jag har dock kortare päls
    Vi är underbara vi Russlar, vi har våra spec. egenskaper och små bus
    Hoppas vädret blir bättre i huvudstaden så du får gå och dofta på syrenerna

    Tasstass till er alla, från oss alls

    SvaraRadera
  6. Mormor och Morfar18 maj 2011 kl. 07:31

    Fina bilder på en fin liten kille som vi saknar mycket. Nu har Russlan kommit in i vårt liv så det känns som hon kommer att fylla vårt liv med jättemycket bus precis som Barratass.

    SvaraRadera